Zwaar bevochten overwinningen voor 123Biljarts/BCO

By | oktober 30, 2017

Oegstgeest, 28 oktober. 123Biljarts/BCO nam het in de topteamcompetitie op tegen Terborgse Wijncentrale / Veemarkt. In beide wedstrijden werd na hevige strijd deze sterke tegenstander verslagen.

Ronald Filippo speelde in het libre tegen Hans Klok, die deze maand nog brons haalde bij het Nederlands kampioenschap. Filippo wist de ballen na twee stoten te verzamelen maar moest ongelukkigerwijs gelijk opnieuw van acquit omdat de ballen vast kwamen te liggen. Daarna was al snel de beurt aan Klok, die duidelijk nog het ritme van het NK te pakken had. In de 2e beurt positioneerde hij de ballen in de serie Americain en raasde met een slotserie van 228 naar het eind. 

Freek Ottenhof speelde het 47/2 tegen Matthijs Bakker. Bakker nam snel afstand met series van 69 en 49, maar Ottenhof raakte niet in paniek. Met regelmatige series pakte hij heft snel in handen, waar Bakker moest passen. Dit resulteerde in een keurige 175-130 overwinning in 7 beurten.

Paul Witteman en Willem Siebelink moesten bepalen welk team de matchpunten zou binnenhalen. Na een koude start voor beiden met veel lastige posities ging Witteman als eerste los met een grote serie van 30. Siebelink reageerde uitstekend met achtereenvolgens 16 en 14. Daarna ontspon zich een tactische eindstrijd waarin Witteman ternauwernood won; 75-66 in 20 beurten. Derhalve was de eerste wedstrijd in 4-2 geëindigd in het voordeel van BCO.

De 2e partij kader nam Filippo het op tegen Bakker. Ook hier nam Bakker de voorsprong met series 41 en 51, waar Filippo nog wat warm moest draaien. Een uitstekende serie van Filippo (95) in beurt 7 bracht de stand gelijk op 132-132. Bakker kon niet reageren waardoor Filippo met 14 en 29 de partij winnend kon afsluiten. 

De tweede partij bandstoten vertoonde parallellen met de eerste partij. Witteman die een voorsprong nam, maar Siebelink die zich op karakter terug kon vechten in de wedstrijd. Op het moment dat Siebelink voor het eerst Witteman voorbij ging (71-65) kon Witteman tot zijn geluk een slotserie van 10 bewerkstelligen.

Die uitslag zorgde op opluchting op de andere tafel, waar Ottenhof en Klok aan een zinderend eindspel bezig waren. Ottenhof had net de voorsprong van Klok tenietgedaan door een serie van 147. Klok bleef echter koel en speelde in beurt 6 uit met 44. Ottenhof kreeg nog kans om in de nabeurt gelijk te maken maar strandde op 12 puntjes voor het eind. Uitslag van de 2e wedstrijd dus wederom 4-2.

De volgende wedstrijd is pas op zaterdag 9 december, uit in Lent tegen Moira / Hartog Afdichtsystemen.