Wim Pelders Kampioen van Nederland Bandstoten-klein 2e klasse seizoen 2015-2016

By | mei 22, 2016

Oegstgeest, 20-22 mei 2016. Dit weekend was de fraaie locatie van het Biljartcentrum Oegstgeest het decor van de strijd om de nationale titel in het bandstoten 2e klasse (moyennegrenzen 2,30 – 3,50). Vrijdagavond werden de spelers verwelkomd en ook onderling aan elkaar voorgesteld. Daarna werd een groepsfoto gemaakt en kon de strijd beginnen.

De blikvangers van de eerste ronde waren Wim Pelders (in 17 beurten) en Willie Siemens (in 23 beurten) die hiermee hun kandidatuur stelden. Zij hielden dit in de tweede ronde met goede partijen vast en voegde de ongeslagen John Titselaar zich bij hun. Overdijk bleef met 1 punt tekort tegen Siemens op nul punten en D. de Jong hield aansluiting door winst op Surin Doekhie.

De zaterdag begon met vuurwerk: hoge series (Siemens 25, Titselaar 22 en Overdijk 20) en een kortste partijen van 13 beurten van Siemens. Hierna werd dankbaar van de aangeboden lunch gebruik gemaakt om weer krachten te verzamelen voor het vervolg. Dit werd goed opgevat door Doekhie die met een partij in 13 beurten met een serie van 29 Siemens van de matchpunten beroofde. Met respectievelijk 8, 8 en 6 mp ging de strijd verder tussen Pelders, Titselaar en Siemens. Na een bitterballenpauze bracht de vijfde ronde meteen al de confrontatie Titselaar-Siemens en Overdijk-Pelders. Na deze partijen waren de kandidaten voor de titel bekend, t.w.: Pelders 10 mp, Siemens en Titselaar met 8 mp. Een gezellig samenzijn met een drankje en snackjes vormde de afsluiting van deze dag.

Gelet op de stand beloofde de zondag nog een spannende dag te worden. Pelders bevestigde zijn eerste plaats door winst tegen Titselaar en Siemens hield zijn kans in stand door op de stand 59-69 tegen Kramer met een serie van 16 te finishen. Overdijk behield zijn kans op een podiumplek door winst op Doekhie in 18 beurten en Schamp en De Jong kwamen remise overeen in 23 beurten. Het betekende dat de ontknoping nu in de partij Pelders (12 mp) –Siemens (10 mp) moest gebeuren waarbij Siemens wel een moyennevoordeel had (4,04 -3,71).

Titselaar stelde zijn derde plek op het podium veilig door zijn beste partij van 14 beurten ten koste van De Jong die nu zesde werd. Overdijk bleef vierde door zijn winst op Kramer die op de laatste plek bleef. Doekhi werd nu vijfde door een mooie winstpartij op Schamp die nu zevende bleef. In de finalepartij ging Pelders door in zijn degelijke stijl (niet hoog maar wel regelmatig) en was Siemens niet bij machte dit goed te maken. Winst met zijn kortste partij van veertien beurten en de titel voor Wim Pelders.

Na verwerking van de uitslagen was het Piet Verhaar die namens de KNBB Wim Pelders tot Kampioen van Nederland huldigde en samen met wedstrijdleider ook de resultaten van de deelnemers belichtte en een fraaie standaard mocht overhandigen. Namens de organiserende vereniging BCO De beste keus feliciteerden voorzitter Ben Duivenvoorde en wedstrijdleider Co Zwetsloot de finalisten met hun behaalde plek en had voor ieder een aandenken in de vorm van een ingelijste groepsfoto en een “napraatwijn”. Voor de winnaars van de hoogste serie (S. Doekhie met 29) en kortste partij, (W. Siemens met 13 beurten – met steunpartij 15 beurten) was er nog een extra “prestatiewijn”. Uiteraard was er een woord van dank aan het arbitragecorps, de bediening en de fraaie accommodatie en het goede materiaal van het Biljartcentrum Oegstgeest alsmede de talrijk meegekomen supporters. Ook Pelders die namens de spelers de organisatie bedankte onderstreepte dit en betrok daar ook de inzet van de leden en wedstrijdleider van BCO bij.

Namens de KNBB reikte Piet Verhaar de oorkonde uit voor de organisatie van dit NK uit aan de voorzitter van vereniging BCO. Terugkijkend betekende dit weer een goed geslaagd evenement spelers en de club en wordt weer vol vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet gezien.

NK Bkl-2  UITSLAGEN Ronde 7

 

IMG_2297