William Zorn verrassende winnaar van het 1e BCOpenbiljarttoernooi in Oegstgeest!

By | januari 30, 2019

Op zaterdag 5 en zaterdag 19 januari is in het Biljartcentrum Oegstgeest het 1e BCOpen driebanden kleintoernooi gespeeld. Omdat er in de Duinstreek al enige tijd geen jaarlijks toernooi meer van deze allure was, hebben organisatoren Wim den Heijer en Marcel van Delden de koppen bij elkaar gestoken om deze traditie opnieuw op de kaart te krijgen.

Met 40 deelnemers werd zaterdag 5 januari op 10 tafels begonnen in poules van 4 spelers.De indeling vond plaats middels een open loting. De deelnemers speelden allen hun eigen ‘niveau’ caramboles, wat inhield dat men 8, 10, 12 of 18 caramboles moest maken. Alle deelnemers speelden 2 wedstrijden in de ochtend en in de middag met een hernieuwde indeling nogmaals 2 wedstrijden. Na dag 1 was er maar één speler met de maximale score van 4 winstpartijen. Verrassend genoeg was dat de jonge William Zorn, die de biljartsport en het driebanden pas heeft ontdekt.

Op zaterdag 19 januari was de slotdag en werd wederom in poules van 4 spelers, met voor een ieder de laatste 2 wedstrijden, gestreden om de felbegeerde BCOpen bokaal. Deze 2e dag zouden de behaalde punten dubbel meetellen, wat voor zeker de top 10 nog alle kansen bood op de eindoverwinning. Alle ogen waren gericht op de jonge William. Ondanks zijn onervarenheid kon hij de druk aan en wist hij ook zijn laatste 2 partijen te winnen en als enige ongeslagen de finale te bereiken. Tegenstander werd Rick Pot uit Den Haag. De nummer 2 na een winstpartij en korte verliespartij op deze laatste dag. Hiermee bleef hij net 1 punt voor op Bob van Ingen en 3 punten op Ben Duivenvoorde.

Na een spannende troostfinale nam Bob van Ingen met het meest kleine verschil de 3e plek in handen en werd Ben Duivenvoorde uiteindelijk 4e.

De finale tussen William Zorn en Rick Pot was ondanks de ervaring van Rick een prooi voor William, die ongeslagen de terechte kampioen werd van het 1e BCOpen in Oegstgeest. Naast de wisseltrofee ontving William een envelop met de hoofdprijs van € 100,00. Rick pot ging als nummer 2 met een beker en € 50,00 huiswaarts.

Als verrassing hadden de organisatoren in de middag 2 driebandenkanjers uitgenodigd. Onder luid gejuich werden Glenn Hofman en Jean van Erp onthaalt in de Arena. Samen goed voor de laatste teamkampioenschappen van Nederland, maar ook Europese en zelfs wereldtitels staan op het palmares van deze toppers. William en Rick mochten in een setje hun kunsten tegen de echte top laten zien en vervolgens kregen alle deelnemers de mogelijkheid om een balletje te stoten tegen Glenn en Jean. Glenn gaf daarna nog een leuke demonstratie met diverse figuren, wat met enthousiasme werd ontvangen. Na de prijsuitreiking en de felbegeerde wisseltrofee kreeg een ieder nog een door Heineken aangeboden drankpakketje mee en werd er afgesloten met een loterij. Naast krijtjes, handschoenen en een aantal toegangskaarten voor de Heineken Experience werden er tot slot 3 hoofdprijzen verloot voor 1,5 uur biljartles van Glenn Hofman. 

De dankwoorden vergezeld van een fles wijn en/of tegoedbon gingen uit naar de Stichting BCO voor het beschikbaar stellen van de tafels, naar Yvon en Jenny voor de goede zorgen achter de bar, uiteraard naar Glenn Hoffman en Jean van Erp voor hun aanwezigheid en fotograaf Wil van Elk en sponsor Dick Rol voor de borrelhapjes.  Organisatoren Wim en Marcel werden namens Ben Duivenvoorde, voorzitter van de biljartclub BCO, bedankt voor al hun inzet en initiatief een nieuw toernooi op de kalender te zetten.Gezien de reacties is de kans erg groot dat dit gelukt is en gaan we vol goede moed naar het 2e BCOpen in het prachtige Biljartcentrum Oegstgeest.