Start BCO / Paeoniapassion Drieband Groot

By | september 17, 2018

warmerdam paeonia wp logo

Driebanden groot team BCO/Paeoniapassion.com zal in het seizoen 2018/2019 weer de strijd aangaan op het groene (of blauwe) laken in poule A van de 2e divisie. De samenstelling van het team is wat gewijzigd ten opzichte van afgelopen seizoen. Bob van Ingen Schenau heeft vanwege drukke werkzaamheden het team verlaten en houdt het bij de trainingsavonden. Marcel van Delden was afgelopen jaar kopman van het 3e divisie team BCO / Biljartshop Leiden en komt bij ons op plek 4 spelen. Daarnaast wordt het team versterkt met Herman van Daalen. Herman speelt al lange tijd bij het Haagse biljartcafé Jorissen in de eredivisie, waar ze afgelopen jaar ook kampioen zijn geworden! Omdat hij dit seizoen als invaller gaat fungeren bij dat team, zal hij na de beginfase van het seizoen ook bij ons team gaan meedraaien.
Ook dit jaar wordt het team weer bijgestaan door de trouwe sponsoren FlowerWatch B.V. en Warmerdam Paeonia. Wilt u meer weten over deze b(l)oeiende ondernemingen, neem eens een kijkje op hun websites www.flowerwatch.nl en www.paeoniapassion.com.

Hierbij het verslag van de 1e competitiewedstrijd.

BCO/Paeoniapassion.com start met gelijkspel

Den Haag. De aftrap van de competitie was in Den Haag tegen het 3e team van biljartcafé Jorissen, dat vorig jaar kampioen werd in de 3e divisie.

Robert Koster kende een moeizame partij tegen Martin Wensveen. Na een matige start van beide spelers nam Wensveen met een aantal kleinere series afstand. Robert ging daarna beter speler, maar het leed was al geschied. Wensveen won met 35-28 in 44 beurten. 

Marcel van Delden startte zijn debuutwedstrijd voortvarend met 10 caramboles uit 8 beurten. Echter, tegenstander Marcel Boot deed dat nóg beter en had er toen al 13. Maar biljarten is soms een wonderlijke sport. Na deze bliksemstart konden beide spelers lange tijd geen punt meer maken. Na het sprokkelen van wat puntjes nam de spanning toe en de posities lastiger. Boot wist in beurt 64 het laatste punt te maken, waardoor hij Marcel net voor bleef (30-28).

Paul Witteman maakte tegen Chris Wensveen het verschil in het begin van de partij. Wensveen kon moeilijk loskomen en liep achter de feiten aan. Na 47 beurten was de winst binnen voor Paul in een degelijke partij; 35-22 in 47 beurten.

Rens Hoeba had de zomervakantie niet stilgezeten. Zijn trainingsuren hadden duidelijk effect. Tegenstander Peter Kosterman kon Rens niet bijbenen, die met regelmatige series bleef scoren. Rens sloot in beurt 33 af met de beste partij van de avond; 30-17. Daarmee werd nog een punt gered voor BCO, eindstand 4-4.

De volgende wedstrijd is al op zondag de 16e (vooruitgespeeld), uit tegen HWA in Alblasserdam. Een pikant duel aangezien BCO dit team in de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen van de titel afhield. 

Paul Witteman

Uitslagen

Stand

FlowerWatch