Spectaculaire partijen leiden tot gelijkspel voor BCO/Paeoniapassion.com

By | april 25, 2018

Hierbij het verslag van de 21e competitiewedstrijd in poule A van de 2e divisie. 

Heerhugowaard. De op één na laatste wedstrijd van de competitie liet een paar mooie partijen van beide teams zien. Het eindresultaat van de wedstrijd tussen Schroevengroothande.nl en BCO/Paeoniapassion.com was een gelijkspel.

Paul Witteman bestreed Perry Tuin. Dat begon nog wel aardig, maar toen een serie van 5 (met gelukje) maakte, kantelde de partij volledig. Witteman kwam er niet meer aan te pas en Tuin haalde een prima overwinning in 38 beurten.

Rens Hoeba zag tegenstander Dirk van Mourik schitteren met prachtig spel en was kansloos. Aanvankelijk speelde van Mourik bijna 2 moyenne, maar dat werd niet tot het eind volgehouden. Maar toch, 35 in 31 is nog steeds een partij die er mag wezen!

Na deze 4-0 achterstand zag het er somber uit voor BCO. Invaller Erik van Haestregt startte goed, maar zag ook dat Leo de Jong in uitstekende vorm verkeerde. De Jong leek te gaan zegevieren, maar kreeg het laatste punt niet gemaakt. Van Haestregt greep knap zijn kans en haalde alsnog de partijwinst in dit hoogstaande duel binnen; 30-29 in 31 beurten. 

Robert Koster nam het op tegen Hans Handgraaf, een tegenstander waar hij het altijd moeilijk tegen heeft. De start van Koster was ongelofelijk, met 8 van acquit en nog eens 7 er achteraan! Handgraaf kon nog niet scoren, waardoor er een bizarre 22-0 tussenstand na 5 beurten was. Het sublieme spel stokte pas na 30 punten. Handgraaf was inmiddels met overtuigend spel bezig de enorme achterstand flink te verkleinen. Met een dosis wilskracht scoorde Koster de laatste paar punten, met als resultaat 35-26 in 26 beurten. Een applaus van het aanwezige publiek waardig!

Met dit 4-4 gelijkspel is nu al duidelijk dat BCO/Peaoniapassion.com op de 6e plaats zal eindigen. Aanstaande donderdag (verzet i.v.m. Koningsdag) is de laatste wedstrijd thuis in Oegstgeest, die voor de tegenstander nog bepalend is in de strijd om het kampioenschap.

Paul Witteman

Uitslag:

http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=578213&f=1&poule=1&compid=3298

Stand:

http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=3298&district=24