Louis Opstal Kampioen Kaderbreed-toernooi Duinstreek 2019

By | april 17, 2019

Oegstgeest. Het tweede weekend van april was er naast het bloemencorso ook weer het traditionele Kader-Breed-toernooi van de Duinstreek.

In het Biljartcentrum Oegstgeest werd deze keer door twaalf deelnemers op vier tafels tegelijk gestreden voor een plek in de finalepoule die zondag beslissend zou zijn. Zowel op de vrijdagavond als op zaterdag waren er vele partijen in minder dan tien beurten. De beste daarvan kwamen op naam van Kind (140), met zes  en Kerkman (120) in vijf beurten. Ook vermeldenswaardige series van 60 door Van Dijk, 70 van Juffermans, 73 door Kind, 79 van Opstal en de 95 van B. Duivenvoorde.

Na de eerste twee speeldagen bleef alleen L. Opstal ongeslagen. In de strijd om de podiumplaatsen kreeg hij gezelschap van E. v. Dijk en J. Kerkman die zich met twee punten minder maar op percentage wisten te plaatsen.

Dit drietal ging op de zondag samen met de andere drietallen voor hun plaats in het klassement. Dit zorgde voor een zondag vol sportieve strijd waarin nog menige fraaie prestatiewerd gescoord. Kind verbeterde zijn persoonlijke serie naar 73 en Ketels speelde een prima partij in slechts vijf beurten uit. De belangstelling ging echter voornamelijk naar de finalepoule waar eerst Kerkman en Van Dijk gelijk speelde en zo “in de race “ bleven. Opstal (180) kwam daarna goed weg tegen Kerkman (120) die na een serie van 43 op 98 punten kwam. Opstal maakte met een reeks van 58 de partij uit en ging nu de finale strijd aan met Van Dijk (110). Zij goede spel in de voorgaande partijen kon Van Dijk niet vasthouden en zag de degelijk spelende Opstal dankzij twee reeksen van 44 de winst, en daarmee de titel pakken. Op moyennepercentage werd Van Dijk nog tweede en was “het brons” voor Kerkman.

Een mooie afsluiting van een sfeervol toernooi waar het de spelers aan niets had ontbroken. Als organisator mocht Ben Duivenvoorde de trofee uitreiken aanLouis Opstaldie tevens een hieraan gekoppelde dinerbon bij Van der Valk Sassenheim in ontvangst mocht nemen.Daarnaast was er namens de organiserende vereniging BCO voor iedere deelnemer een fles wijn als napratertje en een ingelijste foto van de hele spelersgroep met arbiters. De prijs voor de kortste partij (5 beurten) was voor Kerkman dankzij een steunpartij van 10 beurten. De prijs voor de hoogste serie (95 van de 160) ging naar Ben Duivenvoorde. Namens speler/Bakkerij Ketelskregen de deelnemers ook nog heerlijk gebak mee naar huis.Uiteraard werden de arbiters ook in het zonnetje gezet met wijn en foto en ook werd de geweldige inzet van het barpersoneel met een wijntje onderstreept. Bij monde van Louis Opstal werd dank uitgebracht voor de goede verzorging van het materiaal (Biljartcentrum Oegstgeest), wedstrijdleiding (BCO) én de inwendige mens (Stichting en Vereniging BCO). Hij had daarom attenties voor de vereniging BCO, wedstrijdleider Ben Duivenvoorde en ook werdende arbiters niet vergeten.

Samengevat kan geconcludeerd worden dat dit toernooidoor de deelnemers als zeer geslaagd wordt ervaren en ook in de toekomst gecontinueerd moet worden.

Foto: Ben Duivenvoorde, Louis Opstal