Kadristen BCO moeten winst aan tegenstander GBC laten (2-6)

By | november 27, 2017

Oegstgeest. Half november was de strijd om de tweede plaats te handhaven tegen GBC uit Den Haag. Aan het einde van de avond was het BCO-team blij met de moeizaam veroverde twee partijpunten.

Ben Duivenvoorde en W. v. Deventer (beide 160) speelde een matige partij. Van Deventer maakte dit goed door het maken van een serie van 64, liet Duivenvoorde hierdoor ruim achter zich en beklonk in de tiende beurt de winst. Danny Kind zag een secuur spelende H. de Jager (beide 150) tegenover zich. Ondanks zijn redelijke moyenne van ruim 12 moest hij toezien hoe De Jager in slechts vijf beurten finishte; stand nu 0-4. In de tweede omloop hadden Wilfred Wijnnobel (150) en R. Pot (140) een moeizame start. In beurt zes bracht Wijnnobel de ommekeer met een serie van 50. Pot pikte echter goed op, hij reageerde met een serie van 61 en ging twee beurten later met serie 34 winnend uit. Ook in de andere partij leek het voor BCO slecht af te lopen.

Nadat zowel Jos Kerkman als J. Bodaan (beide 110) moeite hadden echt series te maken, was het Bodaan die dankzij een serie van 40 na negen beurten op een 90-34 voorsprong stond. Kerkman liet nu zijn mentale kracht zien en met een serie van 36 direct gevolgd door een slotserie van 20 wist hij de partij toch nog in winst om te zetten en zo de eer van BCO te redden.  Vrijdag 24 november volgt de uitwedstrijd tegen koploper BCS.