Kadristen BCO met 5-3 winst terug uit Santpoort tegen Bakkerij Ketels/Velsen.

By | oktober 21, 2017

Santpoort. Na de eclatante winst van 8-0 op 18 oktober was na twee dagen al de volgende strijd. Om het verlies in de beginfase van de competitie goed te maken moest ook nu weer gewonnen worden.

Jos Kerkman en J. Ripke (beide 110) hadden geen goede controle over het materiaal en door de strijd om de punten werden ook veel beurten verbruikt. Na 20 beurten een remise (1-1). Op de andere tafel was het met 76-70 in 7 beurten een gelijk opgaande strijd tussen Wilfred Wijnnobel (150) en H. Koolen (120). Hierna zakte het iets in en was het Wijnnobel die zich beter herstelde. In de veertiende beurt wist hij met een slotserie van 29 de partijpunten binnen te halen (3-1 voor BCO). In de volgende ronde was Ben Duivenvoorde (160) beter in doen dan M. Hofland (190). Waar het bij Hofland net niet lukte rolde het voor Duivenvoorde wel goed. Geconcentreerd spelend bleef hij regelmatig produceren en bezegelde de winst in de twaalfde beurt (5-1 voor BCO). Inmiddels was op de andere tafel A. Ketels (140) zijn goede vorm aan het bevestigen tegen Danny Kind (150).  Na vier mindere beurten overdonderde Ketels zijn tegenstander met beurten van 35, 54, een nul en een slotserie van 39 in beurt acht. Hij beperkte hiermee het verlies van Velsen en bleef zo BCO voor op de ranglijst.

Na deze goede week was BCO van de elfde naar de zevende plaats opgeklommen en wordt uitgekeken naar de volgende thuiswedstrijd op woensdag 25 oktober in het Biljartcentrum (aanvang 19.30) tegen het op gelijke hoogte staande KSA (beide met 20 punten).