Christel Willemse Kampioen Kaderbreed-toernooi Duinstreek 2018

By | april 25, 2018

Oegstgeest. Met het mooie weer in het tweede weekend van april als concurrent speelden zestien kadristen weer een geslaagd toernooi met verrassende titelkandidaten en Willemse als winnaar.

InIMG_3812 het Biljartcentrum Oegstgeest werd op zes tafels tegelijk gestreden voor een plek in de finalepoule die zondag beslissend zou zijn. Zowel op de vrijdagavond als op zaterdag waren er vele partijen in negen beurten. Wijnnobel  kwam na een serie van 112 tot acht beurten en Ivo Opstal, dankzij een serie van 69, verbruikte zeven beurten. De kortste kwam op naam van Kind die dankzij een serie van 97 slechts vijf beurten nodig had. Absoluut de hoogste serie kwam van Filippo met 145 caramboles neo-kader. In poule A veroverde Hans Koolen de eerste plaats op moyenne-percentage voor Ronald Filippo door zijn laatste partij in negen beurten te winnen. In poule B was dit Peter Walgreen (o.a. een serie 71) die Ivo Opstal (serie 69) net voor bleef en in poule C was het Christel Willemse die Gerard van de Voort op percentage versloeg.

Dit drietal ging op de zondag voor de “podiumplaatsen” en de andere drietallen voor hun plaats in het klassement. Dit zorgde voor een zondag vol sportieve strijd waarin nog menige fraaie prestatie werd gescoord waarvan Kind de beste dacht te zijn: zes beurten met serie 98. Ivo Opstal verbeterde dit echter nog met een serie van 122 met partijwinst in vijf beurten. De belangstelling ging echter voornamelijk naar de finalepoule waar eerst Hans Koolen verloor van Peter Walgreenen vervolgens ook, in slechts 7 beurten met serie 76, verloor van Christel Willemse. De beslissing moest nu komen in de partij Willemse tegen Walgreen (beide 110). Christel leek goed op koers (na 8 beurten: 13-67) maar Walgreen trok weer bij met serie 38.  Hierna sloop de spanning er in en was er een matige score. In beurt 17 beslechtte Christel de strijd en werd zo de nieuwe Kampioen Duinstreek Kaderbreed.

Een bijzondere en spannende afsluiting van een sfeervol toernooi waar het de spelers aan niets had ontbroken. Na deze ontknoping was het tijd voor de prijsuitreiking die in een geanimeerde sfeer plaats vond bij de bar en vergezeld ging van heerlijke snacks.Als organisator mocht Ben Duivenvoorde de trofee uitreiken aan Christel Willemse die tevens een hieraan gekoppelde dinerbon voor meerdere personen bij Van der Valk Sassenheim in ontvangst mocht nemen.Daarnaast was er namens de organiserende vereniging BCO voor iedere deelnemer een fles wijn als napratertje en een ingelijste foto van de hele spelersgroep met arbiters. Prestatie-wijn voor de kortste partij (5 beurten) was voor Danny Kind en die voor de hoogste serie (122 van 130) ging naar Ivo Opstal. Namens speler/Bakkerij Ketels kregen de deelnemers ook nog heerlijk gebak mee naar huis.Uiteraard werden de arbiters ook in het zonnetje gezet met wijn en foto en ook werd de geweldige inzet van het barpersoneel met een wijntje onderstreept. Bij monde van Louis Opstal werd dank uitgebracht voor de goede verzorging van het materiaal (Biljartcentrum Oegstgeest), wedstrijdleiding (BCO) én de inwendige mens (Stichting en Vereniging BCO). Hij had daarom attenties voor de vereniging BCO, wedstrijdleider Ben Duivenvoorde en ook werd de arbitersvereniging werd niet vergeten.

Samengevat kan geconcludeerd worden dat dit toernooi door de deelnemers als zeer geslaagd wordt ervaren en ook in de toekomst in deze format vervolgd moet worden.

KADERBREED 2018 in “VOGELVLUCHT”

IMG_3816

2.Peter Walgreen, 1.Christel Willemse, 3.Hans Koolen

IMG_3813

 5.Gerard v.d. Voort, 6.Ronald Filippo, 4.Ivo Opstal

IMG_3814

9.Wilfred Wijnnobel, 7.Danny Kind, 8.Ad Ketels

IMG_3818

  10.Erik v. Dijk, 12.Ben Duivenvoorde, 11.Henny Renskers

IMG_3819

  14.Jos Kerkman, 15.Louis Opstal, 16.René Verkaik, 13.Cas Juffermans

IMG_3807

IMG_3804

 

IMG_3824

En de trofee is voor: Christel Willemse

Scoren