BCO/Paeoniapassion.com verliest van koploper

By | februari 10, 2019

Hierbij het wedstrijdverslag van de 15e competitiewedstrijd van BCO/Paeoniapassion.com.

Oegstgeest. BCO/Paeoniapassion.com stond voor de grote uitdaging om punten af te snoepen van de ongenaakbare koploper in de competitie, ‘t Hartje van Oosterhout. Ondanks verwoede pogingen is dat niet gelukt.

De vaste puntenpakker van BCO, Herman van Daalen, kreeg te maken met zwaar geschut; Ad Koorevaar. Koorevaar startte uitstekend aan de partij, waar van Daalen wat steekjes liet vallen. Na 8 beurten stond al een dodelijke tussenstand van 19-4 op het bord. Ondanks wat moeite met de laatste 5 puntjes was Koorevaar deze avond in slechts 24 beurten de sterkste met een moyenne van 1,458.

Paul Witteman nam het op bord 3 op tegen de sterke Belg Ivan Stitschinsky. Witteman startte goed aan de partij en nam zelfs een kleine voorsprong. Dit kantelde gedurende de partij. Met een serie van 5 kwam Witteman plots weer langszij maar Stitschinsky had het beste eindschot. Eindstand 30-25 in 35 beurten.

Rens Hoeba en Charles Mekes legden een spannende pot op tafel. Mekes nam na een paar beurten afstand van Hoeba met prima spel. Na de pauze kwam Hoeba met een mooi gespeeld serietjes van 4, 5 en 5 weer in de buurt. Maar Mekes bleef onverstoorbaar scoren en trok de winst naar zich toe; 30-26 in 30 beurten.

Robert Koster was degene die de eer moest redden tegen zijn overgevlogen Turkse opponent Fahri cem Kabadayi. Het werd prachtige enerverende partij. Kabadayi verbaasde de aanwezigen met creatieve oplossingen. Koster liet zich niet imponeren en bleef eveneens met mooie scores punten verzamelen. Richting het eind nam Kabadayi een kleine voorsprong maar de aanval werd goed gepareerd met een serie van 5. Vervolgens was Koster zelfs de eerste die de 35 punten vervolmaakte in de 36e beurt. Kabadayi maakte geroutineerd de laatste 3 caramboles in de nabeurt waardoor het nog gelijk werd.

Ondanks kranig verweer dus een 7-1 nederlaag waardoor BCO/Paeoniapassion.com verder afzakt op de ranglijst. In het weekend van 23 en 24 februari speelt het team een dubbele bekerontmoeting in de 4e ronde tegen het Wapen van Strijp uit Hilvarenbeek. De winnaar komt te spelen tegen eredivisionist STZ Zundert.

Paul Witteman

Uitslag:

http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=675128&f=1&poule=1&compid=4100  

Stand:

http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4100&district=24