BCO/Paeoniapassion.com tegen Hektisch Biljartschool/Frans van Kuyk

By | november 13, 2017

Beste lezers,

Hierbij het verslag van BCO/Paeoniapassion.com tegen Hektisch Biljartschool/Frans van Kuyk, wedstrijd in de 2e divisie. De gasten, tegenwoordig hun thuiswedstrijden spelend in Gouda, bevonden zich met 5 punten uit 5 wedstrijden op dezelfde positie als BCO.

Bob van Ingen Schenau had een stroeve start tegen Ivar de Hek, en ging de pauze in met een achterstand van 17-12 in 20 beurten. Toen wist Bob de zaken om te draaien en haalde, regelmatig scorend, de partij ruim naar zich toe: 30- 23 in 34 beurten. Op de andere tafel startte Robert Koster goed tegen Willem Dokter en stond na 17 beurten met 17-11 voor. Willem plaatste op dat moment een serie van 6 en vervolgens 3 en brak er een periode aan van zeer lastig spel. Robert bleek toch de beste oplossingen te hebben en pakte uiteindelijk de winst in 41 beurten: 35-28.

Rens Hoeba trof in zijn partij John Kijken. John verkeerde in de vorm van zijn leven en stond na 6 beurten al op 11, tegen 2 caramboles voor Rens. Voor Rens bleef er telkens bizar slecht spel liggen, waardoor er ook weinig mogelijkheden waren om te verdedigen. Dit spelbeeld veranderde niet meer, en John won de partij in 36 beurten, 30-18. De partij tussen de kopmannen Paul Witteman en John van Essen kwam maar moeilijk op gang. Na 15 beurten was de stand 7-4 voor John. Een soepele partij werd het nooit, maar John wist de hele partij een voorsprong te behouden op Paul. In beurt 49 pakte John de winst, 35-27.

Ergo, een duidelijk gelijkspel en hiermee blijven beide ploegen precies in de middenmoot staan met 6 uit 6.

Volgende wedstrijd: Dinsdag 14 november, uit tegen Café de Pijp, Rotterdam.

Robert Koster