BCO/Paeoniapassion.com opnieuw naar ruime winst

By | december 5, 2018

Geachte lezer,

Hierbij het wedstrijdverslag van de 10e competitiewedstrijd van BCO/Paeoniapassion.com.

Gouda. BCO/Paeoniapassion.com verkeert in een goede fase. Na twee keer 8-0 winst werd nu met 7-1 gewonnen van Hektisch Biljartschool / Mevr. Dokter.

Marcel van Delden speelde aanvankelijk een gelijkopgaande strijd tegen Ivar de Hek zonder spectaculaire scores. Waar de Hek moeite bleef houden met de lastige posities, wist van Delden beter in zijn spel te komen. Dat resulteerde in een 30-22 eindstand voor van Delden in 51 beurten. 

Paul Witteman en tegenstander Willem Dokter lieten open spel zien, maar beiden lieten teveel kansen onbenut. Dokter wist een kleine achterstand met achtereenvolgens 4 en 3 om te buigen naar een voorsprong. Dat was echter van korte duur, Witteman herpakte zich en pakte toch nog de winst; 35-31 in 52 beurten.

De partij tussen Robert Koster en Eric van Hoorn was met afstand de mooiste van de avond. Koster excelleerde met een serie van 8 in de 5e beurt. Van Hoorn antwoordde snel met 5 en bleef in het spoor van Koster. Prachtige patronen werden gespeeld en de speler waren duidelijk aan elkaar gewaagd. In beurt 36 maakte Van Hoorn de 35 punten vol. Koster had nog de nabeurt, daarin werden de resterende twee caramboles gehaald. Een mooi gelijkspel, waarmee ook de matchpunten binnen waren voor Paeoniapassion.com

Rens Hoeba startte zelfverzekerd tegen John Kuijken. Al snel was daar de voorsprong en de spanning leek uit de partij. Hoeba kon het goede spel echter niet voortzetten, waardoor Kuijken langzaam naderbij kroop. Gelukkig was Hoeba op tijd uit, waardoor alsnog de winst werd bijgeschreven.

Deze 7-1 overwinning zorgt er voor dat BCO/Paeoniapassion.com omhoog klimt naar de 3e plaats met 13 uit 10. Aanstaande vrijdag treffen ze thuis het team van Sportprijzenkampioen.nl uit Heerhugowaard.

Paul Witteman

SBCO RobKoster maakte een serie van 8

 

Uitslag:

http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=675100&f=1&poule=1&compid=4100

Stand:

http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4100&district=24