BCO/Paeoniapassion.com in evenwicht met Aannemersbedrijf Beer de Jong

By | november 14, 2018

Geachte lezer,

Hierbij het wedstrijdverslag van de 7e competitiewedstrijd van BCO/Paeoniapassion.com.

Oegstgeest. Uiterst wisselende prestaties van de spelers van BCO/Paeoniapassion.com hebben geleid tot een gelijkspel tegen runner up in de competitie Aannemersbedrijf Beer de Jong.

De avond begon voortreffelijk met het voortreffelijke competitiedebuut van nieuwe kopman Herman van Daalen voor het team van BCO. Niet dat hij een makkie had, want zijn talentvolle opponent Mike Nijman liet mooie dingen zien. Na een snelle 14-6 voorsprong na 10 beurten maakte Nijman 7, 1, 1 en nogmaals 7, wat hem weer op voorsprong bracht. Van Daalen liet zich niet van de wijs brengen en ging door met goed spelen. Nijman kwam net te kort en bleef ondanks een puike partij met lege handen achter; 35-29 in 28 beurten. 

Minstens zo indrukwekkend was de prestatie van Marcel van Delden op ‘bord 4’. Hij liet geen spaan heel van Beer de Jong, die na 9 beurten al een ‘ruststand’ van 15-1 voor de kiezen kreeg. Van Delden bleef uitstekend spelen en de Jong kon slechts het verlies wat draaglijker door nog wat caramboles te maken. Van Delden eindigde op een moyenne van 1,154 (30-12 in 26 beurten), waarmee hij nauwelijks onderdeed voor de prestatie op het andere biljart.

Paul Witteman had een slechte voorbereiding op de wedstrijd gehad, wat helaas duidelijk zichtbaar was in zijn spel. Tegenstander Peter Snel hoefde niet op de top van zijn kunnen te spelen om hem te bedwingen. Het werd een ontluisterende 30-14 nederlaag in 46 beurten, Witteman’s slechtste resultaat sinds tijden.

De hoop was gevestigd op Robert Koster, die Rob Scholtes moest verslaan (of gelijkspel) om de matchwinst binnen te halen. Waar het begin nog hoopgevend was voor Koster, nam Scholtes het heft in handen met serietjes van 3, 2 en 5. Koster was ongelukkig met zijn aanvangsspel en kon geen weerstand meer bieden. Hierdoor werd het uiteindelijk nog een vrij ruime zege voor Scholtes, 35-22 in 54 beurten.

Dit gelijke spel was op voorhand een prima resultaat. Het was echter jammer dat de topprestaties van de 1e ronde van de avond geen goed vervolg kregen in de 2e ronde. BCO/Paeoniapassion.com speelt aanstaande donderdag een thuiswedstrijd in de competitie tegen Take 5. Oorspronkelijk was dit een uitwedstrijd op vrijdag, maar vanwege een toernooi zijn de uit- en thuiswedstrijd omgedraaid en tevens een dag naar voren gehaald.

Paul Witteman

 

Uitslag:

http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=uitslagdetail&district=24&progid=675081&f=1&poule=1&compid=4100

Stand:

http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=4100&district=24