BCO ten onder in derby-strijd tegen De Engel (1-7)

By | februari 3, 2018

Noordwijk, 29 januari 2018. De strijd om een gunstige voortzetting voor een play-off-plek werd duidelijk in het voordeel van De Engel beslist.

L. Opstal (200) was direct sterk op dreef tegen Ben Duivenvoorde (160) die op geen enkele wijze in zijn spel  kon komen. Met een prima partij van slechts zeven beurten incasseerde Opstal de eerste punten voor De Engel. Jos Kerkman (130) en Fr.Duivenvoorde (110) vochten in een matige partij om de winst. Kerkman leek in de slotfase nog voor een verrassing te zorgen doch zijn serie strandde op 31 en een beurt later was het Duivenvoorde die de partij winnend afsloot; 4-0 voor De Engel.

Danny Kind (140) miste van acquit tegen E. van Dijk (110) en daarna was er  in iedere beurt een score. De hoogten vielen echter tegen en waren van Van Dijk net iets hoger dan die van Kind. Na 12 beurten was Van Dijk dan ook de winnaar en ging de aandacht naar Wilfred Wijnnobel (160) tegen C. Juffermans (140) of “de eer nog gered” kon worden. Juffermans leek na een serie van 60 de buit al binnen te hebben (124 – 51 in de achtste beurt) doch verzaakte door te pakken. Wijnnobel greep zijn onverwachte kansen en na o.a. een serie van 59 hadden beide spelers de finish in zicht. Het werd in de 16e beurt een remise en dus één partijpunt als kleine troost voor het BCO-team. Volgende wedstrijd pas op 21 februari in Oegstgeest tegen Velsen/Ketels.