BCO handhaaft zich met klinkende overwinning in top klassement. Targa-BCO: 2-6

By | november 13, 2017

Castricum, 10 november 2017. De wedstrijd begon met de nummers 3 en 4 van beide teams..

Voor BCO startte invaller Patrick Leers (120) tegen M. Guldemond ( 140) . De start verliep moeizaam en beiden waren op zoek naar het juiste ritme. In de tweede helft van de wedstrijd werd echter wel regelmatig gescoord tot Leers een cruciaal missertje had. Deze kans benutte Guldemond en speelde daarmee in de negende beurt de partij uit (tussenstand 2-0). Op de andere tafel trok Jos Kerkman vanaf het begin het initiatief naar zich toe tegen R. Daas (beide 110). Hij leek daarmee op weg naar een makkelijke overwinning. Daas produceerde echter een serie van 48 en was de strijd weer open. Kerkman onderkende het gevaar, hervond het overwicht en speelde de partij in beurt acht uit (stand (2-2).

Daarna volgde de wedstrijd Wilfred Wijnnobel (150) tegen M. van Dijk (240). Beide begonnen sterk met openingsseries van respectievelijk 48 en 38 en ging de wedstrijd gelijk op en leken beide spelers aan elkaar gewaagd. Nadat Van Dijk een paar mindere beurten had wist Wijnnobel dit met compact  spel goed uit te buiten. Met veel zelf vertrouwen speelde hij de partij uit in slechts zeven beurten en bracht de stand daarmee op 2-4 in het voordeel van BCO.

De andere partij was nu voor de kopmannen Danny Kind (150) en V. Veldt (250). Vanaf het begin waren beide niet in goede doen. De normale spel patronen kwamen er niet en potentiele series werden te snel verloren. Het moeizame spel koste beide spelers veel energie waarbij Kind langzamerhand de mentale overhand kreeg. Regelmatig kleine series scorend wist hij de technisch zeer vaardige Veldt achter zicht te laten en bereikte hij na 13 beurten de eindstreep. Daarmee bracht hij de eindstand op 6-2 voor BCO. Een uitstekende uitslag in het licht van het sterke en technische vaardige team van Targa. Met één punt voorsprong op de nummers 3 t/m 5 staat BCO nu op de tweede plek. Op woensdag 15 november volgt de thuiswedstrijd tegen GBC uit Den Haag dat op de vierde plaats staat. Aanvang in het Biljartcentrum Oegstgeest om 19.30 uur.