BCO blijft in race na 5-3 winst op KSA

By | maart 2, 2018

Spaarndam. De eerste dag van maart betekende voor de biljarters van BCO geen schaatsen maar wel zien overeind te blijven tegen het team van KSA.

Omdat teamlid Kind wel aan de wintersport was speelde Jos Kerkman een dubbelpartij (150). Tegen D. Pruis (140) was hij steeds op voorsprong en series van 54 en 38 gaven de doorslag voor zijn overwinning in 13 beurten. Ook in zijn eigen partij in de tweede ronde (130) tegen M. Gravemaker (140) had hij van meet af de leiding door o.a. een serie van 31. Met een reeks van 30 in beurt negen maakte hij zijn aantal vol en miste Gravemaker de nabeurt. Inmiddels, reeds in de eerste ronde, had Wilfred Wijnnobel (160) geen feeling in zijn partij tegen C. Bakker (160) die makkelijk bleef scoren. Na elf beurten ging de winst naar KSA en was de stand 4-2 voor BCO waardoor de belangstelling naar de laatste partij ging.

F. Ottenhof (210) was van acquit af met een fantastisch gespeelde serie van 129 begonnen tegen Ben Duivenvoorde (160). Hierna was het voor beide partijen “sprokkelen” en met o.a. een serie van 41 kwam Ottenhof in beurt elf op 195 en kreeg de finish in zicht. Duivenvoorde stond slechts op 83 maar bleek zich echter niet gewonnen te willen geven en startte met een reeks die direct naar het doel leek te leiden. Na 72 van de te maken 77 haakte hij echter af en Ottenhof greep zijn kans om de voor hem ontbrekende 15 caramboles te maken. In de nabeurt wist Duivenvoorde de resterende vijf punten te maken en was er voor ieder één partijpunt, maar ging de totaalwinst naar BCO met 5-3.

Woensdag 7 maart is in het Biljartcentrum Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen het sterke Targa-team. Aanvang 19.30 uur en vrije toegang. In het daaropvolgende weekend van 9-11 maart vindt in het Biljartcentrum ook het Kampioenschap van Nederland bandstoten-klein 1e klasse plaats met Duivenvoorde als een van de deelnemers.