Instructeurs BAO

Instructeurs Biljartacademie Oegstgeest

Ronald Filippo – Eén van de hoogst gekwalificeerde biljarters in de Bollenstreek. Ronald is een kader 57/2 en 47/2 specialist en is daarmee een man van patronen en eenvoud. Jarenlang is Ronald gevormd door een KNBB docent en heeft in teams gespeeld met diverse Europese toppers. De lessen bij Ronald concentreren zich op basistechniek, focus, oplossingen en voornamelijk het zoeken naar de eenvoud van het spel, natuurlijke looplijnen. Zijn tips en trucs verwerkt hij in een persoonsgebonden map waardoor het een ondersteuning tijdens het training biedt. Het bewust worden van wat je doet en eigenlijk wilt bereiken is één van de confronterende onderdelen in Ronald zijn aanpak. In overleg met de leerling wordt bepaald wat de doelstellingen zijn en waar het meeste rendement uit gehaald kan worden. Ronald is geen bezigheidstherapeut, maar wil graag aan het werk met enthousiaste biljarters die meer uit hun spel willen halen en een hoger niveau willen bereiken. Biljartlessen volgen doe je om een bepaald doel na te streven, bij volle overgave aan deze docent is succes verzekerd. Ronald is bereikbaar onder telefoonnummer. 06-29533679 / e-mail r.filippo@ziggo.nl

 

Ronald3

 

Cas Juffermans – Auteur van vijf instructieve biljartboeken. Cas speelt in het kaderteam van BV De Engel uit Lisse. Hij is verantwoordelijk voor de biljartzaal van het biljartcentrum in Oegstgeest. Voor lessen beschikbaar op afspraak. Cas is bereikbaar onder tel. nr. 06-44891514 / e-mail casjuffermans@hotmail.com

Cas_pasfoto

 

Louis Opstal – Louis is al jaren een toonaangevende topper uit de Bollenstreek. Ook Louis speelt in het kaderteam van BV De Engel uit Lisse. 

Een goede voorbereiding is het halve werk  .. ook bij biljarten !
Daarom is het bij iedere stoot nodig dat een goede voorbereiding ervoor zorgt dat op het moment van afstoten de concentratie optimaal is en de kans op caramboleren hiermee het grootst.

In de lessen is er daarom volop aandacht voor;

– hoe een positie die op tafel ligt te benaderen
– hoe in twee stappen naar de tafel te gaan en daarmee te testen of de ingenomen positie juist is
– hoe na afloop van de stoot te leren bepalen “hoeveel rendement én kwaliteit een stoot had” en te leren analyseren waarom de stoot zo gelopen is
– het genieten van hoe mooi en ontspannend biljarten is als je het kunt “spelen”. 

We oefenen het bovenstaande met allerlei typen stoten, zoals trekstoten, rolstoten, doorschietstoten, piqué, masseé, bandstoten, driebanders,  losbanders, klotsstoten en ontmoetingsstoten. De aangeleerde aanpak is toepasbaar bij alle typen stoten (en spelsoorten !) en verhoogt daarmee het inzicht en, nog belangrijker, vooral het plezier in het biljarten ! 

Louis is op zaterdagmorgen beschikbaar. Hij is bereikbaar via 0252-411757 of e-mail louis.opstal@hccnet.nl 

Louis Opstal

 

Peter Walgreen – Peter is een gekwalificeerde KNBB-instructeur. Hij is op afspraak beschikbaar als instructeur. Peter is bereikbaar via 06-50502447 of via e-mail peterwalgreen@ziggo.nl 

Peter Walgreen

 

Raimond Burgman
Raimond is docent driebanden; hij is in de top van de wereldranking driebanden-spelers opgenomen. Een uitgelezen mogelijkheid voor regionale driebandenspelers om zich met les van Raimond verder te ontwikkelen. Raimond hanteert een hoger uurtarief. Individueel of groepsles is mogelijk. Lestijden in overleg met de instructeur.
Minimaal drie uren op een dagdeel of anders brengt hij reiskosten in rekening.
Minimaal niveau van leerling svp  0.450 op de matchtafel.
Raimond is bereikbaar via 06-51375906 / raimondburgman@kpnmail.nl

peter

Peter Oskam

Peter speelt een kleine 20 jaar in de kadercompetitie, is sinds eind 2016 gediplomeerd KNBB instructeur en heeft een onderwijsachtergrond. 
Bij het lesgeven komen niet alleen het verbeteren van techniek aan bod. Naast theoretische instructie komen er veel praktische speladviezen aan bod en daarmee vallen er al snel meerdere puzzelstukjes in elkaar. Veel aandacht voor bal 2: hoe “hou je die”, voor “slim spelen” en natuurlijk ook voor verschillende stootbeelden. Bij elkaar een garantie voor een gevarieerd lesaanbod.
Uitgangspunt is dat je zelf doorkrijgt waar je aandacht aan moet besteden, je in principe je eigen leraar wordt en dat de spelverbetering, die je zeker gaat ervaren, je veel meer biljartplezier gaat geven.
Grappig is dat sinds het lesgeven Peter zijn eigen spel ook omhoog is gegaan!
Peter is gepensioneerd en heeft overdag tijd om les te geven.
Hij is bereikbaar op  peteroskam@ziggo.nl of 06-41530847.      

Opmerking: Lestijden anders dan zaterdagochtend in overleg met instructeur. Lees ook Kernwaarden BAO.