B.C.O. 3 driebanden team B1

Driebandenteam B1 : B.C.O. 3

Voor het eerst sinds enige tijd is BCO weer met twee teams vertegenwoordigd in de B1 driebanden klein competitie in het district Duinstreek.. Één van deze teams is B.C.O. 3.

Het team bestaat uit drie vaste spelers (zie foto).

driebanden-klein-b1-teamfoto

In deze districtscompetitie maak je het aantal caramboles op basis van je moyenne van het jaar daarvoor. Voor nieuwe spelers zoals wij drieën wordt na opgave na 3 wedstrijden een eventuele verhoging doorgevoerd.

Momenteel is Marcel 1e man met 41 caramboles, Wim 2e man met 37 caramboles en Gerrit 3e man met 31 caramboles. Gerrit begon op 27 caramboles, maar door een goede seizoenstart is hij na 3 wedstrijden verhoogd naar 31 caramboles. Een wedstrijdavond bestaat uit drie partijen die op één avond op één tafel achter elkaar worden gespeeld. Er geldt een maximum beurten limiet van 60 beurten.

Op de wedstrijdleidersvergadering van het district Duinstreek is unaniem besloten om voor de competities in de Duinstreek het Belgisch punten systeem te gaan spelen. Wat betekent dat nu precies?

Je aantal punten is het aantal gemaakte caramboles delen door de te maken caramboles, en dit vervolgens maal 10 en dan afronden naar beneden. 10 punt betekent uiteraard dat men uit is. Heeft de tegenstander ook 10 punten, dan is het remise en krijgen beide 1 bonuspunt. De uitslag wordt dan 11 punten. Heeft de tegenstander maar 9 punten of minder, dan heeft de speler gewonnen en krijgt 2 bonuspunten, dus totaal 12 punten. Voor elke gewonnen partij krijg je de maximale 12 punten. Op een avond zijn met drie wedstrijden dus maximaal 36 punten te halen. Aan het einde van het seizoen gaan de nummers 1 en 2 de play offs in om zich voor het Nederlands Kampioenschap proberen te plaatsen.

In deze competitie spelen in totaal 17 teams, afkomstig uit Beverwijk, Haarlem Noordwijk, IJmuiden, Weteringbrug en Warmond. De thuiswedstrijden worden op de donderdagavond bij Biljartcentrum Oegstgeest om 19.30 uur gespeeld.

Voor de uitslagen en actuele stand kunt u hieronder klikken.

http://www.biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=A&compid=2470&district=57